Шофьорът, който уби 3 студенти на пътя край Луковит, е арестуван

OFFNews 26 юни 2016 в 18:41 7054 2

Снимка sxc.hu

До два месеца се очаква от Германия да бъде екстрадиран Хуриет Сюлейманов, осъден за катастрофата, при която загинаха трима студенти край Луковит, съобщава БНР.

Сюлейманов има задочна присъда - 15 години затвор, защото успя да избяга от страната.

Катастрофата стана на 5 май 2014 г. на пътя София-Русе край Луковит. Управляваният от Хюриет Сюлейманов автомобил навлезе в лентата за насрещно движение и се блъсна в друг автомобил, в който пътуваха четирима 20-годишни студенти от Плевен.

На място загинаха Владислав Горанов и Николай Менков, а след множество операции в болницата почина и Цветелина Таслакова.

Хюриет Сюлейманов, който никога не е имал шофьорска книжка, избяга от мястото на инцидента, но няколко часа по-късно беше задържан. Два месеца след това съдът го пусна под домашен арест и той избяга зад граница и се укри.

Делото срещу него се гледаше задочно, тъй като Сюлейманов не се яви в съдебната зала.

Ловешкият окръжен съд му наложи максималните 15 години лишаване от свобода. Присъдата беше потвърдена на всички по-горни инстанции.

Според последна информация, Хуриет е задържан в Швейцария, във връзка с нашия случай. Върнат е в Германия, предполагам, че там има жителство. Ловешката прокуратура смята, че в рамките на 60 дни ще получим решение на съда за екстрадиране на Хуриет в България, заяви пред БНР бащата на Цветелина, Христо Таслаков.

От Окръжната прокуратура в Ловеч потвърдиха, че Хуриет Сюлейманов е задържан в Германия след издадената европейска заповед за арест. Предстои германският съд да се произнесе по екстрадирането му в България. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

2

Стринка Минка

27.06 2016 в 09:18

А съдията пуснал го под домашен домашен арест арестуван ли е?

11925

1

FeldMarschal

26.06 2016 в 20:50

Какъв е тоя жалък съд дето дава 15г затвор за убииството на 3 човешки същества? И ги дава на човек с десетки други провинения, на човек, който бяга от местопрестъпление. Да не говорим че бяга и в чужда държава! За това няма ли присъда или всеки може да си направи по 1-2 опита да избяга преди да го хванат и върнат. И защо аз трябва да храня този получовек с моите данъци? Бих платил куршума с който да го застрелят и да се направи едно добро нещо поне
 
X

Подкастът на OFFNews