Сайт предлага фалшиви лични карти, шофьорски книжки и талони

OFFNews 25 април 2016 в 16:37 14076 0

Фалшивите лични карти, рекламирани на сайта

2 000 лева и две седмици чакане. Това са изискванията, за да си изкарате фалшива лична карта или шофьорска книжка. От сайта “Елит Груп”, който предлага незаконната услуга под носа на държавата, дори твърдят, че документите са регистрирани в МВР, което предполага участието в схемата на високопоставено лице на служба във вътрешното ведомство, съобщи Topnovini.bg.

От сайта се рекламират, като казват, че са “единствените, които не искат пари за документите предварително”. “Плащате, само след като се убедите в истинността на документа и го получите лично”, уверяват оттам.

Поръчките се приемат на фалшив Facebook профил с името Мартин Русев, акаунт в Skype със същото име или по мейл адрес. Снимката, използвана в тях, естествено е фалшива. Използван е кадър на югозападен всекидневник, на който са деканът на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ към Югозападния университет проф. Стоян Иванов, както и друг преподавател там - доц. Стоян Везенков.

Проверка на сайта показва, че той се хоства в Германия - в град Нюрнберг от хостинг компанията “Хецнер Онлайн”. На същия сървър има още четири сайта.

Самият сайт е регистриран на името на холандска фирма и така реалният собственик остава неизвестен.

Единственият “приятел” на Мартин Русев във Facebook е българинът Мехмед Сюлейманов. Според неговия профил той живее в град Адегем, Белгия - на няколко километра от границата с Холандия.

За направата на фалшиви документи от сайта изискват три имена, ЕГН, адрес, сканирана паспортна снимка и сканиран бял лист с подпис. “Ако сте чуждестранни граждани, най-вероятно ще ни трябват и допълнителни данни, но за това след като сте направили поръчка”, предупреждават от сайта.

Към фалшивите шофьорски книжки, чиято цена зависи от категорията, издават и контролен талон. Така за 3 000 лева всеки може да се сдобие с фалшива лична карта и фалшива шофьорска книжка с категория “B”, с която може да карате автомобил. От сайта твърдят, че документите ще минат и в другите страни от ЕС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови