Шефът на ВАС разпореди проверка на изтеклата към Пламен Бобоков информация

OFFNews 22 юни 2020 в 11:59 2540 0

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Чолаков е разпоредил вътрешна проверка за изтеклата информация от съда към предприемача Пламен Бобоков чрез президентския съветник Пламен Узунов.

От ВАС обясниха, че целта е да бъдат установени всички факти и обстоятелства във връзка с изтичането на информацията. Срокът за извършване на проверката е 7 дни.

В петък прокуратурата разпространи снимки от комуникация между Пламен Бобоков, от една страна, а от друга – Пламен Узунов и прокурорът от Русе Николай Николов.

Специализираната прокуратура обясни, че е намерила редица нови доказателства срещу предприемача Пламен Бобоков, който заедно с брат си Атанас е обвиняем покрай аферата с т.нар. италиански боклук. Двамата бяха арестувани заедно с бившия зам.-министър на околната среда Красимир Живков.

Сред новите доказателства са именно разговорите и текстовите съобщения между Пламен Бобоков, секретаря по правните въпроси и антикорупция на президента Пламен Узунов (който в съобщението е обозначен като П.У., но е описан със службата си при държания глава) и магистрат с инициали Н.Н., който в СМС-те е представен като Николай Николов.

По-късно същия ден Пламен Узунов, когото прокуратурата разпита, коментира, че няма абсолютно никакви притеснения. "В момента се правят опити да се измести основната тема в държавата като се пришиват такива неверни неща", допълни той.

Пламен Бобоков обяви в неделя, че няма повече да мълчи. "Да, аз съм писал тези SMS-и. При обиска вкъщи доброволно съм дал личния си GSM, заедно с личния iPad. Заедно с това съм дал всички кодове за отварянето им, така че това не е някаква заслуга на специалните служби, дето са разбили кодове - аз съм им ги дал. Дал съм ги, защото няма от какво да се притеснявам", каза Бобоков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!