СГС гледа делото срещу Семерджиев за катастрофата на Черни връх

OFFNews 21 април 2023 в 07:17 1375 0

Георги Семерджиев

Снимка БГНЕС/архив

Георги Семерджиев

Софийски градски съд ще гледа днес от 13.00 часа делото срещу Георги Семерджиев, който уби две млади жени при зверска катастрофа на булевард "Черни връх". 

Зам.-шефът на националното следствие Ясен Тодоров заяви вчера, че очаква делото да приключи на това заседание и да има присъда на първа инстанция. 

Доказателства по делото срещу Семерджиев сочат, че не е имало други хора в автомобила му. Ако в този автомобил се возеха други хора, те нямаше да са живи или поне щеше да има следи от тях, каза още Тодоров. 

На предишното заседание Георги Семерджиев отрече да е бил зад волана по време на инцидента и обяви, че жена е карала колата, която искала да наеме. Семерджиев не познавал въпросната дама, контактували си чрез Инстаграм. В автомобила били трима - той и две жени, едната от които карала, а той я помолил да намали скоростта. 

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки, като види полицейска кола, ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нищо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици", каза Семерджиев. 

Според прокурора обаче в колата не е имало две момичета и това е защитна версия на обвиняемия. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!