Съпругата на убития Удо Ланге и задържаният са имали лични отношения

OFFNews 15 август 2022 в 12:35 10062 7

Делта хил

Снимка Deltahill.com

Швейцарецът Удо Ланге беше открит мъртъв в дома си в Кладница в четвъртък вечерта.

Съпругата на убития швейцарец Удо Ланге във вилното селище на пернишкото село Кладница и задържаният за убийството на бизнесмена имали лични отношения, стана ясно от брифинг на прокуратурата и полицията днес.

Има достатъчно събрани доказателства, че арестуваният 57-годишен мъж с инициали Б.П. е съпричастен към престъплението. Предстои и внасяне на искане за постоянна мярка, заяви старши комисар Павел Млеканов - директор на ОД на МВР-Перник.

Повдигнато е обвинение за умишлено убийство. Мъжът е задържан за 24 часа, след което мярката ще бъде удължена до 72 часа с прокурорско постановление. Утре ще бъде внесено искане в Окръжния съд с оглед за вземане на най-тежката мярка за неотклонение.

Обвиненият е познат на пострадалия и на семейството му. Работил е при съпругата на жертвата Елизабет Ланге, която има пекарна. Мотивът за престъплението е личен, смятат разследващите.

"Задържаният и съпругата на пострадалия са в лични и служебни отношения. Този човек е адресно регистриран в София. Към момента доказателствата сочат, че той е извършител на убийството. Работи се и по установяване на съпричастие и на други лица. Задържан е вчера сутринта в жилището му в София", каза Албена Стоилова - говорител на Окръжна прокуратура в Перник.

На този етап няма доказателства срещу съпругата. Все още се установява как точно е извършено убийството.

Швейцарецът Удо Ланге беше открит мъртъв в дома си в Кладница в четвъртък вечерта. Пристигналият на място лекарски екип не е установил следи от насилие. По време на аутопсията обаче е открита рана в долната дясна част на шията, през която е засегнат белият дроб.

Швейцарският бизнесмен е женен за българка и живее отдавна у нас. Двамата са имали предприятие за силиконови изделия, което преди няколко години продали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1035

6

Niko Kolev

15.08 2022 в 15:17

ЕЖК, че задържаният има "отношения" и с рашистки сили, което кореспондира с твърдението на прокуратурата за "сложен и заплетен" случай.

-85

4

Агент 001

15.08 2022 в 13:19

Евроатлантик, и аз веднага това си помислих. "Жената няма съпричастност с убийството". Да бе, да! Как не! Открай време знаем, че жената е змия.