Съдбата на Възраждане ще е ясна до месец

OFFNews 08 февруари 2021 в 13:14 1983 0

До месец Софийският градски съд ще реши дали да заличи регистрацията на партия "Възраждане". 

Прокуратурата настоя за заличаване на националистическата формация заради данни за използване на "мъртви души" при учредяването ѝ.

"За нас нещата са пределно ясни. Това е едно съшито с бели конци, всъщност, искане от държавното обвинение, като се прави опит да бъде атакувана една политическа партия, която е опозиционна и която е извън парламента. Всеки може да си зададе въпроса, ако това бъде допуснато, какво може да се случи с всяка една друга партия, която не е част от управляващата коалиция. Това е абсолютно недопустимо", коментираха от "Възраждане".

Докато течеше заседанието на съда, в залата и пред сградата на Съдебната палата се стълпиха привърженици на партията. Те настояха "Възраждане" да продължи да съществува.

Според тях заличаването на формацията е проблем на цялото ни общество, защото показва какво е състоянието на "демокрацията", в която живеем. Политическите репресии, които продължават вече година над ръководството и членовете на партията са несъвместими с дефиницията за демократично общество. А гоненията спрямо обществени и политически фигури показва едно, че са застрашени гражданските права на всеки един от нас, заявяват от партията на Костадин Костадинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови