Съдът се произнася по мерките за неотклонение на заподозрените за двойното убийство край Негован

OFFNews 31 август 2019 в 08:29 2275 0

Софийският градски съд се очаква да се произнесе днес по мерките за неотклонение на Пламен Шляпашки и Георги Нанчев, обвинени за убийството на бившия треньор по борба Йордан Атанасов и жена му Марияна. Телата на жертвите бяха намерени разчленени край софийското село Негован.

Шляпашки и Нанчев планирали убийството, защото мислели, че жертвите държат в апартамента си парите от продажба на жилище в столичния кв. „Гоце Делчев”.

Те бяха арестувани в сряда в софийското село Джурово. Направиха пълни самопризнания. Двамата са обвинени в предумишлено убийство с користна цел на повече от един човек. Те са застреляли двойката на 14 юли и оръжието бе намерено от полицията в сградата на Техническия университет-София. Вузът няма отношение по случая, посочиха от прокуратурата. Обвиняемите са имали договор за техническа поддръжка с университета.

Полицията проверява дали няма още хора, които да са станали жертва на извършителите на двойното убийство, съобщава БНР.

Според зам.-главния прокурор Иван Гешев „няма смисъл да се създава някаква паника в насока, че са налице и други убийства“.

„Към този момент сериозни данни няма. Но начинът на извършването на престъплението, за мене е изключително брутално, говори за сериозни личностни деформации на извършителите. Сочи към определен вид социопатия“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови