Съдът решава дали биячът от Борисовата ще остане в ареста

OFFNews 06 август 2015 в 07:16 2181 0

Софийски градски съд (СГС) днес ще реши дали Борис Петров, ще остане в ареста.

Петров е обвинен в хулиганство и нанасяне на телесна повреде на 67-годишния Красимир Иванов. Спречкването мужду двамата е станало на 17 юли сутринта, когато възрастният мъж излязал с двете си внучета - момче на 11 и момиче на 7 години, на разходка в Борисовата градина. Дядото и внуците се намирали в близост до кафене до стадион "Българска армия", където група неонацисти заобиколили 11-годишното момче, тъй като помислили, че то е от ромски произход и започнали да го обиждат с думите "циганче". Точно това се превърнало и в причина за сбиването. Дядото се приближил до внучето си и те го нападнали без причина, разясни за OFFNews веднага след случката адвокатът на пострадалия Емануил Йорданов, който е бивш вътрешен министър.

67-годишният мъж е удрян и ритан в главата до кафенето. След намесата на трети човек нацистите се разотишли, а дядото и внучетата си тръгнали. Не след дълго един от биячите отново догонил възрастния мъж и децата и продължил с ударите. Съдебно-медицинската експертиза пък доказва, че ударите са нанесени с юмруци. 

Миналата седмица мярката за неотклонение на обвинения за деянието Борис Петров се гледа в Софийски районен съд (СРС). В съдебната зала Петров каза, че се чувства "абсолютно невинен" и бе категоричен, че той не е бил в Борисовата градина на 17 юли сутринта, когато е пребит 67-годишният мъж.

СРС уважи жалбата на прокуратурата и постанови на Борис най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Като основен мотив за задържането на обвиняемия прокуратурата посочи факта, че съществува реална опасност от укриване и извършване на друго престъпление. За да докаже това, прокурора приложи към делото заявление от бащата на Борис, в което пише, че на 23 юли той е позвънил на сина си и го е посъветвал веднага да отиде в 1-во РПУ и да обясни какво се е случило. Борис обаче му казал, че отива да разговаря с адвокат, затворил и си изключил телефона.

"Предал се е "доброволно", не защото е искал, а защото на органите вече им е било известно името му", смята още прокуратурата.

Защитата на обвиняемия категорично отрече Петров да се е укривал, но в крайна сметка обвиняемия остана в ареста.

В съдебната зала стана ясно още, че пострадалият е видял, че биячът му има две татуировки. На едната е изписано Blood (кръв), а другата е на едното му рамо и е под формата на звезда. Дали обаче Борис има тези отличителни белези на този ход от съдебното производство все още не е ясно.

След съдебното заседание пък се появи още една версия за случилото се. Жена, която е била в Борисовата градина, в момента на сбиването заяви пред журналисти, че 7-годишната София и 11-годишният и брат са продавали гривни в парка, а след това са давали парите на дядо си. Свидетелката също така твърди и че София е била и с превръзка на окото, а пък по-големият й брат с превръзка на крака, за да будят съжаление. Жената смята така, защото видяла как момиченцето маха превръзката си от окото и ясно се виждало, че проблем няма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови