Биячът от Борисовата: Не съм бил там

ОFFNews 30 юли 2015 в 15:26 1938 2

Снимка OFFNews

Обвиняемият Борис Петров.

"Не съм бил там. Бях на друго място. Казал съм на полицията, не е ваша работа", заяви пред журналисти Борис Петров, обвиненият за побоя над 67-годишният дядо в Борисовата градина на 17 юли пред очите на внучетата му.

Петров бе арестуван на 27 юли и са му повдигнати обвинения за хулиганство и извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и отличаващи се с изключителна дързост.

Днес се очаква съдът в София да реши дали да го остави в ареста, или да му наложи по-лека мярка за неотклонение.

На 17 юли сутринта Красимир Иванов излязъл с двете си внучета - момче на 11 и момиче на 7 години, на разходка в парка. Дядото и внуците се намирали в близост до кафене до стадион "Българска армия", където група неонацисти заобиколили 11-годишното момче, тъй като помислили, че то е от ромски произход и започнали да го обиждат с думите "циганче". Точно това се превърнало и в причина за сбиването. Дядото се приближил до внучето си и те го нападнали без причина, разяснява за OFFNews адвокатът на пострадалия Емануил Йорданов, който е бивш вътрешен министър.

67-годишният мъж е удрян и ритан в главата до кафенето. След намесата на трети човек нацистите се разотишли, а дядото и внучетата си тръгнали. Не след дълго един от биячите отново догонил възрастния мъж и децата и продължил с ударите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!