Съдът решава да одобри ли условна присъда за Анелия Велева

OFFNews 27 септември 2017 в 07:27 13951 0

Съдът решава да одобри ли условна присъда за Анелия Велева

Съдът в Пловдив ще заседава днес по искането на шестима обвиняеми за трафик на чужденци, сред които е и бившата председателка на Националния фронт за спасение на България (НФСБ) в Костинброд и кандидат за депутат на партията Анелия Велева.

Както OFFNews писа, Велева се е признала за виновна по обвиненията за трафик на хора. Тя беше задържана при акция на МВР на магистрала "Тракия" заедно с приятеля ѝ Калин Василев и бившият полицай Николай Дюлгеров. Първоначално Велева отрече да е съпричастна към групата за трафик, но по-късно е взела решение да сключи споразумение с прокуратурата. Ако то бъде одобрено от съда днес, тя ще получи условна присъда от 3 години с петгодишен изпитателен срок. 

След като стана ясно, че Велева е сред задържаните в акция на прокуратурата и МВР, тя напусна поста си на председател на структурата на НФСБ в Костинброд и прекрати членството си в партията. "Считам, че станах обект на негативна медийна кампания именно поради партийната ми обвързаност и заради участието на НФСБ в правителството", се посочва в молба на Велева, с която тя иска да напусне партията на вицепремиера Валери Симеонов. Той пък от своя страна опита да омаловажи случая, като го определи като "индийски сериал": 

„Аз лично бях изненадан и не се наемам да коментирам истина или не е истина това. Не съм правил контакт с нея, след задържането ѝ. Не ми е проблемът тя, за да търся среща с нея. Кой каквото си е направил, ще си носи отговорност за това. Тя беше достатъчно лоялна и си подаде оставката. Въпросът е приключен, не виждам защо трябва да правим индийски сериал от това”, коментира пред Нова тв вицепремиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови