Бивш съратник на Валери Симеонов го заподозря в съучастие в трафика на хора

OFFNews 26 юли 2017 в 14:18 8504 6

Бивш съратник на Валери Симеонов го заподозря в съучастие в трафика на хора

Бившият депутат от Националния фронт за спасение на България (НФСБ) Димитър Байрактаров смята, че върху трафика на хора има политически чадър, в който участва лично вицепремиерът Валери Симеонов. 

В интервю за телевизия България Он Ер той не изключи възможността дори чужденците, преди да бъдат отведени към границата, да са пренощували в хотела, който доскоро беше собственост на Симеонов. След като пое вицепремиерския пост той заяви, че е излязъл от управата на всички фирми. 

"От изнесеното в медиите се вижда, че има много добре създадена организация по транспортирането на тези "ВИП" персони, защото не можеш да организираш автомобил, който да наподобява автомобилите на НСО", коментира Байрактаров. 

Той обясни, че Анелия Велева, за която излезе информация, че е задържана при спецоперация срещу трафика на хора, е била на почивка на Черноморието, когато вероятно е получила телефонно обаждане с нареждане да придружи група хора:

Допускам не политически чадър, а както пишат хората в социалните медии - политическа шатра. Тук политическият заслон е върху трафика с хора. Самата организация. Анелия, според мен, може и да не съм прав, това ще докажат съответните институции, е попаднала съвсем случайно точно в този случай. Тя е била на море през това време, най-вероятно ѝ се е обадил някой политически лидер, казал е, че трябва да придружат някакви хора. 

Байрактаров описа Велева като "едно изключително скромно момиче", което има собствен бизнес с дрехи. "Безкрайно съм изненадан и шокиран, защото не намирам мотиви това момиче да участва в такава престъпна схема", коментира той. 

"Как са преминали тези ВИП-имигранти границата? Нали имаше един вицепремиер, който обясняваше колко е сигурна според него "великата ограда". Обществото вече започва да придобива впечатление, че тази "велика ограда" е изградена, за да регулира именно платения трафик на хора", каза още ексдепутатът.

Байркатаров обясни, че има основания да се съмнява в участието на Симеонов в тази схема: 

Имам основания, а и не само аз, но и обществеността, да проявява такива съмнения.

Той попита дали чужденците не са преспали в хотел на близката до Валери Симеонов фирма СКАТ ТВ.

"Дали пък тези хора не са били приютени в един хотел в Малко Търново извън града, който е и много удобен приют", попита той.

Той припомни случаи, при които е имало превозвани имигранти в камиони на фирмите, строящи оградата на границата.  По думите му бизнесът с хора е много по-скъп от бизнеса с оръжие и наркотици, за това не може да не се случи без политическа подкрепа. Процесът има няколко фази - прекарване на хората през границата и издаване на документи. Той припомни, че имало скандал с това, че ВМРО държали процеса по изкарване на документи.

Според него политическият чадър е позициониран именно в тази "националистическа политическа формация".

Той смята, че е имало добра реакция на МВР, която е "объркала сметката на трафикантите по върховете". Байрактаров припомни, че Валери Симеонов е бил основният политик, който е демонстрирал най-голяма заинтересованост около изграждането на оградата. 

"Може би една от причините е именно тази - трафикът на хора. Нямаме доказателства, за това има прокуратура", обясни той. Според него вече има информация за това, че изпълнителите на строежа на оградата са работили на цени от 700 лв. на метър, а подизпълнителите - по 20 лв. на метър.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17156

5

aviatora

26.07 2017 в 17:05

Това твъредение ако бъде подплатено с доказаделства, е основателно за падане на кабинета Борисов-3

25665

1

Victimized

26.07 2017 в 14:30

Валерката е патриот, той ги изнася бежанците, за да не остават в България. Също така и онази неговата сЪпартиика ......