Quantcast

Съдът призна всички 13 имами в Пазарджик за виновни

OFFNews Последна промяна на 19 март 2014 в 15:21 13050 19

Делото срещу 13-те имами

Снимка БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд призна всички всичките 13 имами, обвинени в проповядването на радикален ислям, за виновни.

Издадена е една ефективна присъда - за една година затвор при първоначален строг режим, на Ахмед Муса Ахмед. Към 12-те месеца се приобщават и предишна условна присъда от три години, като в крайна сметка Ахмед ще лежи в затвора четири години при първоначално строг режим. Освен с лишаване от свобода, той е наказан и с глоба от 5000 лв. Той проповядва в кв. "Изток" в Пазарджик. В подкрепа на имама пред съда се бяха събрали много хора от квартала, които изразиха негодувание след произнасянето на присъдата.

По делото има две условни присъди - за Саид Мутлу и за Абдула Салих. Мутлу е имам в град Сърница, а Салих - в град Пазарджик. Двамата са признати за виновни за проповядване и разпространение на антидемократични идеологии.

За останалите десетима подсъдими наказанието е глоба в размер на 5000 лв. Причината за по-меката присъда е, че те са обвинени само в членуване в нерегистрирана религиозна организация.

Делото срещу 13-те имами започна през септември 2012 г., след като през 2010 г. ДАНС проведе зрелищна акция срещу свещенослужителите.

Два месеца след началото си, делото претърпя неочаквано развитие, след като таен свидетел разказа, че един от обвиняемите е имал наказателен отряд за християни.

Процесът срещу имамите бе съпътстван от широк обществен интерес и редица протести срещу радикалния ислям.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.03 2014 в 12:06

Всъщностq отново се обърквашq като намесваш религията и злоупотребата с нея в политиката. Не е страшно православието, а това което руския шовинизъм прави с него, като инструмент за асимилация на православните народи и патерица на панславизма. По този начин руската империя е асимилирала на своята територия дори и албанции и гърци и сега прави номера и комбинации с измисления народ "гагаузи".
Но не бъркай това с национализма в България, особено с петоколонниците псевдонационалисти.Те са инструмент на същата имперска политика.
Мога да ти цитирам и Ботев, ако искаш: "тази непорината византийска воня".
Това обаче не означава да останем слепи за изстъпленията на ислямските фундаменталисти у нас. Те всъщност правят точно това - използват крайно изкривени религиозни доктрини с политически цели.

20.03 2014 в 11:34

Към Атанасова, о_sando и кретените, които са на тяхното мнение.
Очевидно имате съвсем слаби познания за религиите, особено за сдуханото православие. Или сте просто от сганта на Сидеров или на някой подобен националистически малоумник, която е добре платена с рубли...

Атанасова, толкова ли си глупава, та всяко негативно мнение спрямо любимото ти православие приписваш на "турци"? Не допускаш ли, че има и българи, които виждат малоумието на вашето православие? ;))

Ислямът и християнството са братя-близнаци, демо-версии на една и съща религия - еврейската. Всичко от което ви е страх в исляма го има и в християнството. Но тъй като то официално е толерирано у нас, а още по-лошо - и в Русия, е много по-опасно.

Православието, както и останалите разновидности на християнството е създадено само с една цел - контрол и зависимост на хората. Определени хора са били достатъчно интелигентни навремето, за да измислят начин за контрол над света. ;))) Впрочем, ислямът е пуснат от същите тези хора със същата цел. ;-))

Нима никой не му идва на ум, че православието е провалило българите, унищожило е истинския български дух и сила?...

19.03 2014 в 23:49

... безочлив, а тебе кво те "кефи", ако може да запитам...

19.03 2014 в 23:32

Християнство, Ислям... всички религии са еднакво вредни. Добре че след няколко века вече няма да ги има :)

19.03 2014 в 21:48

... black wolf said:


... Аллах абкар... джихад!
а аз за какво да "гласувам"...
хахахахахахахахахахахахаха

19.03 2014 в 20:31

... не си черен вълк... ти си черно вуду... боклук!
я, виж тук... и млъквай, за "ценности" ще ми говори...(аз знам какво пише в Корана!, а ти лъжеш извънредногрозно):
разгледайте картнките ... ужасяващо е!

http://www.pravda.ru/photo/album/23471/1/

19.03 2014 в 20:23

... маги, мило...
какво да се занимаваме да ги съдиме... нямаме Общи законови норми с ТЯХ... просто - ВЪН и толкова...

19.03 2014 в 19:27

колко страшни физиономии....колко неприятни лица...какво правят тези чудовища в една християнска богоизбрана държава...кой ги пусна тук да се нагнездят и сееят семената на злото...кой ги пусна в хубавата ни държавица...да се търси вината им и бъдат съдени....

19.03 2014 в 19:11

Защо имам чувството , че господина Black Wolf e фанатичен турчин , който подкрепя тези имами, които са безкрайно опасни за България! Господине, ти просто пишеш глупости, че православието е опасност за националната ни сигурност! Опасни са такива като теб и тези ислямисти , които проповядват радикален ислям, това е СТРАШНО , не опасно, за България! Православието е една от най-безобидните религии!

19.03 2014 в 18:56

Следващия път, а такъв стопроцентово ще има, искам като гражданин на тая страна, в която плащам данъците си, максималната присъда и отнемане на гражданството им, защото тия боклуци не може да наричат себе си българи! Това е долна измет!