Съдът прави трети опит да даде ход на делото за фалита на КТБ

OFFNews 14 февруари 2018 в 07:39 14831 4

Съдът заседава по делото за фалита на КТБ

Делото за източването и фалита на Корпоративна търговска банка може да тръгне днес. Банкерът Цветан Василев вече е редовно призован и е получил материалите по делото, съобщава БНТ. Той е в сръбската столица от началото на разследването за фалита на КТБ.

Това е трети опит да се даде ход на делото.

Дори и Василев да не се яви, той ще бъде съден задочно. Процесът се води в Специализирания наказателен съд. Обвинителният акт е от 11 000 страници.

Наказателният спецсъд е информиран за това, че Василев е получил призовката си чрез грама, но призовката, на която банкерът лично декларира, че е получил копие от обвинителния акт и е уведомен за договорените дати за съдебни заседания, все още не се е върнала физически в София, съобщава БНР.

Именно заради недовършената процедура, защитниците по делото се готвят да искат отлагане на т.нар. разпоредително заседание, на което страните трябва да обсъдят качеството на обвинителния акт и хода на самия процес. Най-вероятно то ще се състои на 27 февруари, когато адвокатите на 18-те подсъдими се готвят да искат прекратяване на делото за присвояването на близо 3 милиарда лева от затворената през юли 2014 година КТБ.

Цветан Василев е подсъдим за източването на 2.5 млрд. лв. Нередовното призоваване на основния обвиняем досега беше пречка, поради които два пъти спецсъдът отложи старта на делото. Освен Цветан Василев по делото са обвинени още 17 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12082

3

leomesi

14.02 2018 в 12:22

ще доживеем ли да видим виновни по това дело? егати цирка, честно. Цецо си живее живота и ни се смее, а ние сме безсилни. Жалка работа!