Съдът отново не даде ход на делото за смъртта на Милен Цветков

OFFNews 13 юли 2022 в 10:12 979 0

милен

Снимка БГНЕС

Кристиан Николов

Софийският апелативен съд за втори път не даде ход на делото за катастрофата, довела до смъртта на журналиста Милен Цветков. Този път причината е, че подсъдимият Кристиан Николов представил документи, че е контактен с болен от COVID-19.

На 23 юни разглеждането на делото бе отложено заради отсъствието на защитниците на Кристиан. Адвокат Константин Симеонов е в чужбина, а другият адвокат - Лъчезар Таков, е върнал призовката с обяснение, че е бил ангажиран само за първата инстанция. 

През март Софийският градски съд даде 9 г. затвор за Николов. Той бе лишен и от възможността да управлява превозно средство за 10 г. Младежът бе осъден също да плати разноските по делото и разследването. Според магистратите Николов е извършил престъплението по непредпазливост и непредумишлено. От присъдата ще бъде приспаднат срокът на първоначалното задържане на младежа.

Прокуратурата поиска 15 г. затвор за Кристиан, като изтъкна възрастта му, чистото съдебно минало и опитите му да помогне на пострадалите като смекчаващи вината обстоятелства, но настоя, че деянието е извършено умишлено.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!