Quantcast

Съдът отказа да върне Сидеров и Чуколов в ареста

OFFNews Последна промяна на 24 ноември 2015 в 13:58 2612 2

Снимка БГНЕС

Софийски апелативен съд (САС) потвърди наложените от Софийски градски съд (СГС) мерки за неотклонение "парична гаранция" на депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуковолов.

В края на миналата седмица Софийската градска прокуратура (СГП) оспори решението на Градския съд, което освободи от ареста Сидеров и Чуколов под парична гаранция от 6000 лева. Прокуратурата поиска на двамата депутати да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Въпреки че според СГП е доказана не хипотетична, а реална опасност Сидеров и Чуколов да извършат друго престъпление и че обвиняемите са лица със завишена степен на обществена опасност в сравнение с другите граждани, съдът реши двамата да останат на свобода.

Софийски апелативен съд е определил задържането на депутатите под стража за 72 часа като незаконосъобразно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2015 в 15:12

Това, че ги оставят на свобода е чудесно. Сега да видим, дали ще имат куража да сътворят пак някакъв зулум. За радост на плиткоумните им последователчета. Ама все ми се струва, че ще са едни такива мънички и кротички. За жалост на фатакистчетата - ми такова си е лидерчето им.

24.11 2015 в 14:09

Още си му нужен на хидроинженера ти... няма така лесно да те даде. А с такъв продажен съд е фасулска работа да си те ползва до край, така и така си знаете банковите сметки. Къде ще тръгне да търси друг толкова самоотвержен дегенерат.