Съдът назначи и токсикологична експертиза по делото за катастрофата с Георги Семерджиев

OFFNews 02 ноември 2023 в 12:01 1178 1

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза по искане на защитата на Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа на столичния булевард "Черни връх" в София през 2022 г., при която загинаха две момичета.

Днес се проведе второ заседание по делото, съобщи БТА.

През април Софийският градски съд постанови присъда от 20 г. затвор при първоначален строг режим за Семерджиев, но той обжалва присъдата пред втората инстанция.

Назначената експертиза трябва да установи по какъв начин наркотикът, за който се твърди, че е открит в кръвта на Семерджиев, въздейства на организма и до какви реакции довежда. Също така за какъв период от време се разгражда в кръвта, както и в кой момент е възможно да е бил приет и по какъв начин. Ще се установява още и налични ли са кръвни проби от Семерджиев, както и достатъчно ли е количеството, за да се изследват.

На предишното заседание съдът назначи ДНК експертиза на въздушната възглавница на водача на автомобила, с който беше извършена катастрофата. Тя все още не е готова.

Днес отново не дойдоха двете свидетелки, които трябваше да потвърдят думите на Семерджиев, че не той е управлявал колата във фаталната нощ, а една от тях. Сега съдът реши, че ще бъде направен нов опит те да бъдат призовани. Според адвоката на подсъдимия Мирослав Христов, ако отново не могат да бъдат открити или не се явят, е възможно съдът да постанови принудителното им довеждане.

Следващото заседание по делото е насрочено за 6 декември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика