Родни бандити са осъдени във Франция за трафик на инвалиди, принуждавани да просят в Тулуза

Пострадалите са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър, съобщи спецпрокуратурата

OFFNews 13 февруари 2021 в 09:47 2498 0

Незаконно селище с около 150 просяци, самонастанили се във временни постройки в района на стадион „Муниципал“ в Тулуза, са разкрили френските власти.

В Париж е установена организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на български граждани за Франция с цел просия, която да се осъществява в Тулуза. Френската полиция е задържала десет български граждани. По случая са установени над 30 български граждани, пребиваващи на територията на Франция, които са станали жертви на престъпната група. Повечето от тях са били хора с физически увреждания, като набирането им е осъществявано на територията на България. Пострадалите лица са предимно от села от районите на общините Долни Дъбник и Искър.

Специализирана прокуратура у нас е събрала доказателства и за извършени вторични престъпления – набиране и транспортиране на отделни лица с цел да бъдат използвани за сексуална експлоатация. 

От събраните доказателства по делото, водено във Франция, се установява съпричастността на пет лица - български граждани, спрямо които и по разследването на Специализирана прокуратура са били налице доказателства за участието им в организираната престъпна група,  извършваща трафик и експлоатация на лица с цел просия от България за Франция от 2015 г. до настоящия момент. 

Досъдебното производство е трансферирано във Франция, където лицата са осъдени от съда в Тулуза. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews