Разбиха група, крила данъци от GSM-и

OFFNews Последна промяна на 21 октомври 2016 в 11:44 2168 1

Група, укрила 2 млн.лв. данъци при продажба на мобилни телефони, разбиха спецпрокуратурата и ГДБОП. 

При специализирана операция на територията на София и Перник е неутрализирана организирана престъпна група за данъчни измами. Според събраните до момента доказателства от февруари 2015 г. до октомври тази година групата е укрила около 2 млн. лева дължими ДДС и корпоративни данъци от продажбата на внесени в страната мобилни телефони. Установено е, че участниците са осъществили вътреобщностно придобиване на мобилни телефони от ЕС за около 10 млн. лева. Стоката е била доставяна от
търговски дружества, регистрирани в ЕС, а получатели били български търговски дружества, регистрирани на подставени лица.

Мобилните телефони са продавани, без да е издавана първична счетоводна документация. Пред НАП са подавани месечни справки-декларации по ЗДДС с невярно съдържание, в които не са били декларирани извършените продажби. По този начин е избегнато плащане на ДДС и корпоративен данък в особено големи размери, възлизащи на около 2 млн. лв.

В хода на процесуално-следствените действия са извършени претърсвания на 8 адреса на територията на София и Перник. Оттам са иззети множество документи, компютърни конфигурации и други доказателства. Предстои анализ на събраните доказателства и повдигане на обвинения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови