Разбиха банда, продавала китайска Гражданска на чужденци

OFFNews 19 април 2016 в 15:03 2753 0

Банда, продавала на чужденци фалшиви стикери, талони за технически преглед и зелени карти за пътуване в ЕС, разби Специализираната прокуратура. 

Обвинения са повдигнати на девет участници в организирана престъпна група, създадена с цел съставяне и продажба на неистински официални документи – талони и стикери за технически преглед на автомобили, за застраховка „Гражданска отговорност“, както и зелени карти за пътуване в ЕС. 

Групата е задържана при специализирана операция на ГДБОП в Русе, София, Плевен, Силистра и Ямбол, осъществена под ръководството и надзора на Специализирана
прокуратура. Обвинения са повдигнати на Калоян Г., Евгений Б., Иван Г., Николай В.,
Валери О., Мирослав Д., Драгомир Д., Пламен З. и Румен И., съобщиха от спецпрокуратурата. 

Според събраните до момента доказателства групата е действала поне от януари 2015 г. Фалшивите талони и стикери за годишен технически преглед на автомобили са били продавани на румънски граждани, които са регистрирали колите си в България. Неистинските зелени карти за пътуване в ЕС пък били съставяни за автомобили най-вече от прибалтийските републики.

Има данни, че бланките за талони и холограмните стикери са произведени в Китай и са
доставени у нас с пощенски пратки. При извършените претърсвания и изземвания в жилища и офиси на участници в групата са открити фалшиви евро и бандероли.

Групата е действала при строго разпределение на функциите между участниците. Установяват се щетите за държавния бюджет от престъпната й дейност.

С постановления на прокурор от Специализирана прокуратура на четирима от участниците е наложено прокурорско задържане до 72 часа. За Калоян Г., Евгений Б., Иван Г. и Николай В. предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд за налагане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“. На останалите участници са наложени по-леки мерки - „Парична гаранция“ и „Подписка“.  

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II