Ръководството на ВАС с "окръжно" до съдиите за кого да гласуват за член на ВСС

OFFNews 02 юни 2017 в 20:31 8084 0

Ръководството на Върховния административен съд (ВАС) е спуснало кандидатурата на своя фаворит за член на Висшия съдебен съвет (ВСС) с окръжно писмо до редовите съдии, съобщи "Медиапул".

Сайтът публикува и скрийншот на имейл, пратен до всички административни съдилища в страната от главния секретар на ВАС Александър Николов, който се смята за един от най-близките хора до председателя на съда Георги Колев.

Електронното писмо призовава съдиите се призовават да подкрепят издигането на габровския съдия Светлозар Рачев за член на ВСС.

Той е един от 27-те съдии, които се кандидатираха за съдебния съвет.

Според "Медиапул" в началото на април председателите на административни съдилища за били викани на разговор в София за подкрепа на Рачев. Всеки от тях получил копие на мотивите на Георги Колев за издигането на габровския съдия и били подканени да го подкрепят. На тези, които откажели да подпишат, копията били отнемани, но някои успели да ги снимат.

В писмото до съдиите се посочва, че "съдия Рачев е висококвалифициран юрист. Предвид постоянно променящото се законодателство и въвеждането на европейските стандарти в правораздаването, съдия Рачев непрекъснато повишава професионалната си подготовка, като взема участие в семинари, обучения и дискусии. Ползва се с безспорен авторитет и уважение сред съдиите, съдебните служители и обществеността. Строг, но справедлив като съдия, предпочитан и обичан като ръководител, всеотдаен и заслужаващ доверие като колега – така описват Светлозар Рачев хората, които го познават, с които работи  - гражданите на град Габрово".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !