Пуснаха под гаранция задържаните с подкуп инспектори от Агенцията по храните

OFFNews - Бургас 08 септември 2017 в 17:09 9205 1

Мая Колева и Петър Арабаджиев

По 3 000 лв. парична гаранция постанови Бургаският окръжен съд за двама инспектори от Областната дирекция по безопасност на храните. Те бяха арестувани във вторник в Несебър заради получаване на подкуп.

Според обвинението, д-р Мая Колева и Петър Арабаджиев, е трябвало да получат 500 лв. от несебърски ресторантьор. Самите задържани инспектори отказаха всякакъв коментар на влизане в съдебната зала. Техните адвокати посочиха, че основните доказателства са именно свидетелските показания на въпросния ресторантьор – Самуил Марков. Самите банкноти пък са открити на задната седалка на автомобила на инспекторите.

Техни колеги, пожелали анонимност, коментираха, че е твърде възможно служителите да са натопени. Посочват ги като едни от най-стриктните и честни инспектори. Странен е, обаче, фактът, че във въпросния ден, Колева и Арабаджиев е трябвало да бъдат на проверка на юг от Бургас, а не в Несебър.

И двамата служители поискаха по-лека мярка от постоянния арест. Мая Колева е разведена, грижи се за малката си дъщеря. Нейният колега също е разведен.

Решението на Окръжния съд подлежи на обжалване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12415

1

senester

11.09 2017 в 16:38

Боже,каква драма.И двамата разведени,няма кой да се грижи за децата им.Те за това и са крадяли,вероятно.Но щом са пуснати под гаранция,значи са намерили път към сърцето на наблюдаващия прокурор