Проверката на прокуратурата стартира в края на юни

OFFNews 02 юни 2016 в 16:01 2096 1

Експертите, които ще извършат проверка в прокуратурата, пристигат в края на юни. На работна среща днес в сградата на Представителството на Европейската комисия в София бяха изчистени всички технически въпроси около мисията на четиримата прокурори, съобщиха от пресцентъра на Министерството на правосъдието.

Присъстваха министърът на правосъдието Екатерина Захариева, главният прокурор Сотир Цацаров, посланиците на Германия, Испания и Холандия, представител на посолството на Великобритания и представителите на Службата за подкрепа на структурната реформа към Европейската комисия.

След като бяха обсъдени и приети единодушно и окончателно техническите условия за провеждането на експертната мисия, представителите на България и на ЕК се съгласиха, че първата визита на четиримата прокурори от Великобритания, Испания, Германия и Холандия може да започне в края на юни. Целта е да се осигури достатъчно време за работа и подготовка на експертите, за да може те да приключат с финалния доклад до края на годината.

Службата за подкрепа на структурната реформа към ЕК е в непрекъснат контакт с българските власти във връзки с мисията.

Анализът на четиримата прокурори ще обхвани йерархичната организация в прокуратурата, специализираните структури, интегритетът, отговорността и прозрачността, натовареността и мястото на Прокуратурата на Република България в българската съдебна система, както и преглед на конкретни дела.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!