Прокурорът поиска затвор до живот за убийството на Евгения

Орлин Владимиров е виновен за смъртта на съпругата си, баща му е помагач и обвинението поиска между 15 и 20 г. затвор

OFFNews 20 октомври 2023 в 12:20 4441 0

Владимиров

Снимка БГНЕС

Орлин Владимиров

Прокуратурата поиска затвор до живот за обвинения за убийството на Евгения Чорбанова Орлин Владимиров и затвор между 15 и 20 г. за баща му Пламен Владимиров, сочен за помагач.

Младата жена бе намерена преди 2 г. разчленена в куфар. За извършител на престъплението е сочен съпругът й Орлин, а за причина - патологичната му ревност.

Днес Софийският градски съд изслуша пледоариите на страните в процеса. Близките на загиналата пък влязоха в залата с плакати със снимката на момичето.

Роднини и приятели на Евгения в съдебната зала. Снимка: бТВ

Прокурорът изтъкна в пледоарията си, че доказателствата сочат като извършител Орлин, който е планирал убийството и го е извършил. Съседи са чули чупене на предмети в деня на кървавата разправа. И подчерта, че от експертизите става ясно, че Орлин е удушил съпругата, като омотал главата й във фолио. Всичко продължило минимум пет минути.

Заключението е, че смъртта е настъпила по особено мъчителен за жертвата начин, защото преди да изпадне в безсъзнание, Евгения е осъзнавала какво ѝ се случва. От думите на прокурора стана ясно, че подбудите са ревност - Орлин следил жена си и разбрал за нейна извънбрачна връзка. Среща ден преди убийството ѝ с друг мъж станала мотив за деянието. Орлин споделил с баща си и на следващия ден двамата оставили телефоните си, посетили набелязаното място и по-късно изхвърлили тялото на Евгения в куфара.

Баща и син са действали в пълен синхрон и са използвали прийомите на класическата конспирация - разговаряли са със самоунищожаващи се чатове в Телеграм, показва експертиза. От прокуратурата посочиха, че двамата подсъдими имат достатъчно знания и са достатъчно обучени за това -  Пламен е бивш служител в ДАНС, а Орлин Владимиров е IT специалист.

Двамата са се уговорили кога и как да бъде извършено убийството, както и как да заметат следите.

На предишното заседания Орлин Владимиров наруши дългото си мълчание и призна, че е убил съпругата си, но обясни, че всичко станало случайно, след като паднала и си ударила главата.

"Пуснах я, тя се обърна към масата, взе чаша. Хванах нейната дясна ръка с моята лява. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, паднахме и двамата, тя се удари в ръба на шкафа и тогава осъзнах какво става. Видях, че тя е безжизнена. Имаше кръв по ръба на шкафа и разбрах, че съм я убил. Започнах да си представям как детето ще се върне от училище и ще види майка си. Започнах да чистя с един моп. Чистих и с тениската си… Не исках синът ни да разбере за случилото се. Не знам дали съм изчистил всичко", разказа тогава Орлин Владимиров пред съда.

Тялото на Евгения Чорбанова беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. През октомври същата година Орлин обяви 33-годишната Евгения за издирване. В началото на ноември м.г. Софийската градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу 36-годишния Орлин Владимиров и 60-годишния му баща Пламен Владимиров за предумишленото убийство на жената.

Преди заседанието на съда днес близки и приятели на Евгения се събраха пред сградата на Съдебната палата, за да поискат най-тежкото наказание за подсъдимите. Те носеха плакати, на които пише: "Доживотен затвор без право на замяна за убийците на Евгения" и "Не искаме убийци сред нас". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика