Прокурор гръмна с дисциплинарка заради Цар Киро

OFFNews 04 май 2015 в 10:28 7950 4

Прокурор гръмна с дисциплинарка заради Цар Киро

Висшият съдебен съвет (ВСС) образува дисциплинарно производство срещу прокурор от Специализираната прокуратура затова, че протакал обвиненията срещу Кирил Рашков

Искането за дисциплинарката е на главния прокурор Сотир Цацаров, което е прието на заседанието на Съвета на 22 април. Прокурор Цветослав Вергов до последно бавил повдигането на обвинения за престъпления, чиято давност изтичала в началото на март. Така ромският бос за малко е можело да се размине с изправянето пред съда. 

Прокурор Вергов все пак повдигнал четири обвинения на ромския бос, но това станало в последния ден, в който престъпленията имали все още давност - 10 март. Ако той беше пропуснал тази дата, Кирил Рашков трябваше да бъде на свобода, а държавата най-вероятно щеше да бъде дадена на съд в Страсбург от адвокатите му.

Цар Киро отива на съд заради пренасянето на половин килограм живак през граничния пункт "Капитан Андреево" през юли миналата година. Другото му обвинение е, че е държал живака без разрешение. Рашков е обвинен и в незаконно притежаване на антични монети, пръстени и накити.

Той ще бъде съден и за разпространение на наркотици заедно с Радослав Петров, който пък е обвинен за разпространение на над 2.7 кг. амфетамини.

Цар Киро все още не е прочел обвиненията си. Той не се явява в спец прокуратурата на ул. "Черковна" 90, защото е болен. В същото време прокуратурата е поискала проверка на медицинските документи, удостоверяващи здравословното му състояние.

Рашков бе осъден на две години и половина затвор след безредиците в Катуница през 2011 г., когато загина Ангел Петров. Той бе прегазен от близки до Рашков. След убийството му бяха подпалени къщите цар Киро и семйството му. Рашков бе осъден заради отправена закана за убийство към близките на загиналия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови