Прокуратурата внесе акт срещу цар Киро, който заминава за Франция да се лекува

OFFNews 27 ноември 2015 в 14:57 3080 2

Кирил Рашков

Районната прокуратура в Пловдив внесе обвинителен акт срещу Кирил Рашков, известен като цар Киро.

Актът срещу самообявилия се за Цар на циганите в България е за непристойни действия спрямо журналисти, съобщи Нова ТВ.

На 17 юни 2014 година двама журналисти получили сигнал за скандал между Кирил Рашков и негова съседка на ул. „Св. Гора“ в Пловдив и решили да отидат на място, за да проверят фактите. Твърди се, че Рашков наплюл двамата, ругал ги и започнал да души единия от тях.

Случката се е разиграла в центъра на града пред очите на много хора. По делото вече са разпитани деветима свидетели. Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи първо съдебно заседание.

Кирил Рашков е подсъдим с още трима души за пренасянето на половин килограм живак през българо-турската граница на 10 юли 2014 г. Той е подведен под отговорност и за това, че е съхранявал отровното вещество, което е поставено под разрешителен режим и е забранено за внос и износ.

Вчера спецсъдът разреши на цар Киро да се лекува във Франция. Заради здравословни проблеми, той е поискал да му бъдат направени изследвания зад граница. Към момента Рашков се лекува от диабет и болно сърце. Делото срещу него по този случай беше отложено за 22 януари. Адвокатите на Рашков поискаха да падне частично забраната му да напуска страната. Съдът уважи молбата им, като разпореди Рашков да се върне най-късно на 21 януари, за да се яви на следващия ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!