Прокуратурата влиза в БФС, ще проверява Борислав Михайлов и цялото ръководство

Държавното обвинение ще проверява има ли разходване на пари и черно тото

OFFNews 17 ноември 2023 в 11:26 3350 6

Борислав Михайлов

Снимка БТА/Асен Тонев

Борислав Михайлов

Прокуратурата започва проверка на дейността на президента и цялото ръководство на Българския футболен съюз, съобщиха от държавното обвинение. 

Проверката е по разпореждане на изпълняващия длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

Ще се проверява има ли допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, "черно тото" и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз, включително и от президента на федерацията Борислав Михайлов.

Работата по проверката е възложена на Софийска градска прокуратура, която предстои да изясни факти и обстоятелства, свързани с дейността на футболния съюз в последните години.

Ще бъде изискана информация от различни държавни институции – Министерство на младежта и спорта, НАП и др.

При вчерашния протест срещу ръководството на БФС бяха ранени десетки демонстранти, а днес премиерът Николай Денков отстрани заместник-министъра на МВР Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в силовото ведомство. 

От думите на Денков стана ясно, че по време на безредиците вътрешният министър Калин Стоянов е бил на кинопрожекция. Премиерът определи това като „доста смущаващо”.

„По това време имахме заседание на Министерския съвет, на което той беше заместен от заместника си Темелакиев. В един момент трябваше да му кажа да отиде и да си върши работата. Очевидно имаше проблем в координацията”, категоричен е Николай Денков. 

По-рано от "Продължаваме промяната - Демократична България" поискаха оставката на вътрешния министър заради полицейското насилие на протеста снощи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

6

Far Rider

17.11 2023 в 13:18

Пак пускат добрата стара перачница наречена прокуратура. Сега ще се окаже, че никой в БФС не е виновен и не носи отговорност. Тази сутрин един ритнитопковец Ангелов това обясни на зрителите на НОВА: държавата дава малко пари (!) , "великте герои" (цитат!) правят всичко за футбола! Обаче дори кварталните отбори в Англия имали бюджет от по 150 милиона лири! Въобще болни мозъци във футбола повече от населението на вселената!

14469

5

случайно прочетох

17.11 2023 в 12:23

Аааааа, здраси! Прокуратурата спа ли до сега?

12078

4

edin slep

17.11 2023 в 12:22

Всеки път е един и същи сценария: ударните отряди на Слънцето от Банкя, маскирани като привърженици на "Левски" от сектор Б, правят погроми, а полицията бие наред.

Сега Слънцето иска пак да се изкара Защитник На НАРОДА, той за него ден и нощ мисли. Ще има рев по телевизии, късане на ризи, ще хвърли на кучетата Борислав Михайлов, за да спечели народната любов.

Ех, да се върне "Бойко" и да ни спаси от хаос.

Полицията действаше по заповед, а после обясняваха, че имало бой сред протестиращите, че даже и масов бил. Как пък една камера не го засне този бой, а само полицията го е видяла и за по-лесно с водни оръдия.

1915

3

Читателка

17.11 2023 в 11:57

Този заместник министър, Вечната Амбър, Го направи Тиквата, та той ли е най-големия професионалист в това министерство!!! Да допуснеш такива грешки - терена тарябваше да бъде разчистен, ако не бяха тези кофи там нямаше да има пожари и други последици!! Защо на полицаите отново е разрешено да бият??? Прекрасно се знаеше, че ще има сблъсъци!! Как не се намери един полицай, който да си гледа работата като хората!!

400

2

демотиватор

17.11 2023 в 11:48

Боби Перуката, почерпи покрай теб кат за Бог да прости и иди си!
Не ставаш за тая работа, меко казано.
А виж, син ти може да остане вратар, щот' повечето от останалите ритнитопковци са по-зле и от него (ジ)

1005

1

ПР

17.11 2023 в 11:44

Може би,както винаги.Прокурорите ще ползват най-добрия прах за пране.И омекотител.Та,да излезнат света вода ненапита и БФС,и Изпълкома там.Перукан ще си плати-със 160 К заплатка на месец,може да си го причини.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика