Прокуратурата ще протестира присъдите по делото „Инвестбанк”

OFFNews 20 април 2016 в 14:01 2850 0

Прокуратурата ще протестира присъдите по делото „Инвестбанк”

Снимка Сергей Антонов, архив

Софийска градска прокуратура ще внесе протест срещу присъдите на Петър Маринов и Владимир Владимиров по делото за длъжностно присвояване на сумата от над 5 млн. лв. от сметки на клиенти в „Инвестбанк”.

Маринов, който е бивш главен счетоводител на банката, получи пет години затвор. Освен това той ще трябва да плати и обезщетение от над 5 млн. лв. Владимир Владимиров пък, който е бивш изпълнителен директор на „Инвестбанк”, получи 3 г. условно с 5-годишен изпитателен срок.

На заседанието на СГС във вторник, прокуратурата поиска на Маринов да бъде наложено наказание „лишаване от свобода” от 19 г., а за Владимиров - 10 г. 

През март 2014 г. СГП повдигна две обвинения на Петър Маринов и Владимир Владимиров. На Маринов обвинението е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, като наказанието за това престъпление е „лишаване от свобода” от 10 до 20 г.

Владимиров пък бе привлечен като обвиняем за присвояване на чужди средства, които в качеството си на длъжностно лице – изпълнителен директор на банката, е трябвало да ги пази и управлява (престъпление по чл. 203, ал.1 във вр. с чл. 201, пр.1, във вр. с чл. 20 ал.2 във вр. с ал.1 от НК.)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови