Прокуратурата се отказа от част от обвиненията срещу Бисеров

OFFNews 24 ноември 2016 в 10:27 4413 7

Прокуратурата се отказа от част от обвиненията срещу Бисеров

Снимка БГНЕС, архив

Прокуратурата поиска в четвъртък от Върховния касационен съд (ВКС) да върне делото срещу бившя заместник-председател на парламента и депутат от ДПС Христо Бисеров. Според обвинението долната инстанция е допуснала редица нарушения. Затова и делото трябвало да започне отначало в Апелативния съд в София.

Прокуратурата иска Бисеров да бъде осъден само за неплатени данъци, с което на практика вече не поддържа обвинението за недекларирани валутни сделки. Адвокатът Христо Ботев поиска ВКС да оправдае окончателно Бисеров по всички обвинения.

Делото стигна последна инстанция, след като Бисеров беше оправдан напълно от две предходни инстанции. Софийският градски съд (СГС) го оправда по трите повдигнати обвинения: неплащане на данъци, не е декларирал сделки и не е декларирал притежавани от него суми пред Сметната палата. Присъдата беше потвърдена и на втора инстанция

Пред ВКС беше подадена жалба от министъра на финансите, в която има доводи за допуснати пропуски при произнасянето на съда на втора инстанция. С нея е отправено и искане за отмяна на решението, с което е отхвърлен и гражданския иск от министъра на финансите. 

До месец ВКС трябва да се произнесе дали ще върне делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12155

5

Ivo Marinov

24.11 2016 в 11:20

Ми къ?

12007

4

Хараламби

24.11 2016 в 11:17

А сега е редно, прокурор Бецова да му се извини надлежно и да напише 100 пъти на дъската "Няма повече да правя така мило другарче"

15614

2

OTBPAT

24.11 2016 в 11:06

Хахаха... не могат да смогнат покрай министрите ли?

раздвоен съм между тъжно и смешно