Прокуратурата се оплака от медийна цензура по случая 'Божков'

OFFNews 31 януари 2020 в 14:49 3975 5

Говорителят на главния прокурор Сийка Милева се оплака от цензура в медиите, без да навлиза в подробности защо и в кои медии държавното обвинение е било зле отразено.

"Вчера бях цензурирана. Прокуратурата знае срещу кого се е изправила (става дума за Васил Божков - бел. ред.). Знае, че се изправя срещу тази хазартна организация, която разполага с милиони левове, с които ще опита да се защити чрез вас, медиите", нападна тя.

Според Милева обвиняемият Васил Божков води хибридна атака срещу прокуратурата. Тя опроверга твърденията на Божков, че при акциите в дома и офисите му разследващите извършват изземване на ценни вещи и предмети в нарушения на реда, установен в закона.

"Това е хибридна атака срещу прокуратурата от обвиняемия Божков и свързаните с него лица, че предметите се изсипват в чували. Предметите не се изсипват в чували. Те се изземват по законоустановения ред, в присъствието на най-добрите експерти", бе категорична Сийка Милева.

Тя увери, че при всички процедури се спазват разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. "Няма такова нещо, като това предметите да се хвърлят в черни чували, както излезе по медиите", подчерта тя.

Милева отказа да отговори дали прокуратурата има данни за изнасилвания от страна на Васил Божков, както твърди Цветомир Найденов, защото няма разрешение от наблюдаващ прокурор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

01.02 2020 в 03:57

Моме, остави хибридите на ония, които поне малко разбират термина.
Тъпо момиче, тъпо заявление. Турете там някой грамотен чичка, а то иначе прилича на назначение на любовница.

7281

3

Чалгомраззз

31.01 2020 в 17:20

За да стане черепа толкова богат,всеки втори български град трябва да е Лас Вегас,а всеки първи-Монте Карло...

12362

2

Хуан

31.01 2020 в 16:52

Споко Сийке, бегай да пускаш пръскачките!