Прокуратурата с производство срещу полицейски началник за ''обиските до голо'' в пловдивската дискотека

МВР с дисциплинарна проверка срещу 6-ма служители, сред тях и шефове в дирекцията

OFFNews 06 юни 2023 в 15:29 1494 1

Снимка Архив

Окръжната прокуратура в Пловдив образува досъдебно производство срещу полицейски началник заради проверката в пловдивска дискотека в началото на май, при която клиенти бяха събличани, за да бъдат проверявани за наркотици. 

От прокуратурата съобщават, че длъжностно лице, заемащо отговорно служебно положение в Областната дирекция на МВР е нарушило и не е изпълнило служебните си задължения и е превишило властта с цел да причини вреда на собствениците на заведението.

От съобщението не става ясно срещу кого е производството.

Зам.-окръжният прокурор Галина Андреева обясни, че се разследват повече хора, но не уточни дали сред тях е директорът на пловдивската полиция Васил Костадинов.

"Досъдебното производство по закон не се образува за лице - едно или повече, а за извършено престъпление. Действията са извършени с цел да се навреди на други хора - в случая съдържателите на заведението", каза тя, цитирана от БНР.

Досъдебното производство е образувано след жалба.

Снети са обяснения от служители на нощното заведение, от посетители, от полицейски служители, иззети са записи от охранителни камери и др.

Срокът на разследването е 2 месеца.

В понеделник стана ясно, че в Министерството на вътрешните работи започва дисциплинарна проверка срещу 6-ма служители на пловдивската полиция, след като приключи проверката за неправомерни действия при полицейска операция в нощен клуб на 6 май.

Проверката на дирекция "Инспекторат" е възложена от вътрешния министър Иван Демерджиев. В доклада са установени нарушения на 6-ма служители на ОДМВР – Пловдив, 4-ма от които са на ръководни длъжности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

1

Диоген

06.06 2023 в 15:36

това само показва колко НЕ СЕ Е РАБОТИЛО досега.
пълна чистка не само на службите и прокуратурата му е майката.