Прокуратурата привика на разпит журналист заради справка в имотния регистър

OFFNews 26 октомври 2020 в 15:43 4246 0

Прокуратурата е извикала на разпит журналиста от в. "Сега" Мартин Георгиев заради това, че е направил справка в общодостъпния имотен регистър.

Репортерът е проверявал служителя на Национална служба за охрана Калин Гаджев, който хвърли на земята българския флаг по време на сблъсъка между лидера на "Демократична България" Христо Иванов и охранителите на плажа пред имението на Ахмед Доган в парк "Росенец" през юли.

Гаджев е подал сигнал, че се е почувствал заплашен и затова по искане на прокуратурата, журналиста е бил привикан за обяснение в шесто районно полицейско управление. Гардът разказал пред разследващите, че веднага след случилото се на брега в Росенец получил обидни коментари и заплахи в социалните мрежи. Имало и съобщение, което приличало на дословно копирана справка от Имотния регистър на Агенцията по вписванията. Поради това разследващите органи извършили проверка кои са лицата, които са търсили тези данни. Извършването на справки в имотния регистър става след регистрация.

"Оказа се, че аз и още двама души сме търсили информация за Гаджев в Имотния регистър. Затова бях извикан на разпит. Старши комисарят от СДВР Кофетаров, който ме разпита, е изпратил доклад до прокуратурата, че няма смисъл да вика хората на разпит и че това би могло да се възприеме като репресия, но от прокуратурата в крайна сметка са решили друго", обясни пред OFFNews репортерът Мартин Георгиев.

Според него в случая става дума за престараване от страна на държавното обвинение.

Преди седмица вoeннaтa пpoĸypaтypa в Cливeн oтĸaза дa oбpaзyвa дocъдeбнo пpoизвoдcтвo cpeщy cлyжитeлитe на НСО заради случилото се на морския Догансарай на 7 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!