Прокуратурата прекрати делото срещу Богомил Манчев

OFFNews 23 ноември 2015 в 14:20 2732 0

Прокуратурата прекрати делото срещу Богомил Манчев

Прокуратурата е прекратила делото срещу собственика на "Риск Инженеринг" Богомил Манчев за длъжностно присвояване на 8 651 898 лева, съобщава "Правен свят".

На 20 септември 2013 година при спецакция на ДАНС Манчев беше задържан, а по-късно пуснат под гаранция за рекордните 1 млн. лв. 

На 1 октомври Софийската градска прокуратура е прекратила разследването частично поради липса на доказателства Манчев и Събин Събинов, изпълнителен директор на "Уорли Партнърс", компанията, упражняваща строителен надзор по проекта за АЕЦ "Белене", чийто подизпълнител е "Риск Инженеринг". По това дело обвинения бяха повдигнати и на бившите шефове на НЕК Крум Анастасов и Иво Лефтеров, разследването срещу тях обаче продължава. Първият е обвинен също в длъжностно присвояване, а вторият - за умишлена безстопанственост в особено големи размери, представляваща особено тежък случай. Обвиненията бяха повдигнати на 4 октомври 2013 г.

На 20 ноември съдия Петър Сантиров си е направил отвод делото с мотивите, че като защитник в делото срещу Манчев участва и Стефан Атанасов, който беше адвокат на съдията в процеса "Цонев, Сантиров, Попов", съобщиха за "Правен свят" от градския съд.

Делото е разпределено на съдия Андрей Ангелов.

Междувременно Комисията за конфискация е приключила проверката на имуществото на Богомил Манчев. Нейното решение ще бъде обявено до месец-два.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови