Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Прокуратурата предаде побойника от Световрачене на съда

OFFNews 11 декември 2021 в 11:28 1396 0

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу Венцислав Дамянов, по-известен като Венци Боксьора за извършени хулигански действия в условията на опасен рецидив. 

Дамянов е обвинен за хулиганство в условията на продължавано престъпление с три деяния, извършени в условията на опасен рецидив през непродължителен период от време през 2021 година, съобщи софийската прокуратура. 

На неустановена дата тази година в село Световрачене, докато разговарял с Й.Т., Венци Боксьора без да е бил предизвикан, му е нанесъл удар с ръка в областта на главата и след като пострадалият паднал, Дамянов продължил да му нанася удари с ръце в областта на тялото и на главата.

В периода 23-24.09.2021 г. в село Световрачене, Венци Боксьора влязъл в в местен ресторант, поискал една бутилка водка, и една бутилка ракия, взел ги без да ги заплати, хванал под ръка управителя И.А., който в този момент вечерял със семейството си и го завел в игрална зала „Ф.“. Там започнал да го разпитва за хората в селото, като междувременно му нанасял удари с ръце в областта на главата, танцувал и след това пак го удрял.

След като управителят попитал защо го удря, Дамянов му нанесъл удар с ръка в областта на гърдите, при което И.А. се свлякъл на земята, а обвиняемият го хванал за верижката на врата му и започнал да го влачи по земята, казвайки му: „Ставай бе, не се преструвай, сега ще те смачкам“.

Свидетел на това станала Г.В., която подала сигнал на охранителна фирма за случващото се и се опитала да избяга. Обвиняемият я хванал я за косата, издърпал я назад и й казал: „Ти ли си тая дето ми вика куките“.

След това си тръгнал, а по-късно се върнал и започнал да заплашва и бута дошлите на място охранители. Деянието се отличава с изключителни дързост.

На 24.09.2021 г. в местно заведение в село Световрачене, след консумация на алкохол обвиняемият без да казва нищо отишъл зад бара, усилил музиката, върнал се до масата и ударил с ръка лампион над масата, на която седял и счупил една от вратите в заведението.

В хода на разследването са разпитани свидетели и са направени множество експертизи, които сочат, че Венци Боксьора е автор на деянията.

Предстои делото срещу обвиняемият да продължи в Софийски районен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!