Прокуратурата назначи още експертизи по случая с разлепените некролози на жив съдия

OFFNews 11 октомври 2023 в 11:24 1120 1

некролози

Снимка Лекс

Разлепените през юли некролози на съдията.

Софийската районна прокуратура е назначила още експертизи по случая с разлепени некролози на жив съдия, чиито резултати се чакат.

Освен това вече са разпитани свидетели, претърсени са няколко адреса, иззети са веществени доказателства, обясняват от държавното обвинение. И уточняват, че досъдебното производство е за хулигански действия, извършени с изключителен цинизъм.

Образувано e в началото на юли след сигнал от председателя на Софийски районен съд, че до сградата на съда са разлепени некролози на техния магистрат Станислав Седефчев. 

На 9 октомври са намерени още разлепени некролози със снимка на същия съдия до сградата на СРС. Направени са огледи и са иззети веществени доказателства, посочват от СРП.

Станислав Седефчев става обект на грозната атака за втори път в рамките на три месеца. През юли на Седефчев бе предложена охрана, но той отказа с аргумента, че не се чувства застрашен. Тогава от Софийската районна прокуратура образуваха досъдебно производство, обявиха, че има заподозрян за престъплението и са назначени множество експертизи. Сега материалите за новото посегателство са присъединени към делото, но все още се чакат заключенията на вещите лица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика