Разлепиха некролози на жив и здрав съдия около сградата, където работи

OFFNews 07 юли 2023 в 14:11 2573 0

некролог

Снимка "Лекс"

Некрологът, разлепен около СРС.

Неизвестен си направи тъпа шега като разлепи некролози на жив и здрав съдия - Станислав Седефчев, около сградата на Наказателното отделение на Софийския районен съд на бул. "Ген. М. Д. Скобелев", където работи, алармираха магистрати, цитирани от "Лекс". Името е леко променено на Серефчев.

"Станислав Седефчев е в добро здраве и заседанията на неговия състав продължават по график. Съобщенията за неговата смърт, разлепени около сградата на Наказателно отделение на СРС, са неистински, за което е сезирана Софийска районна прокуратура", коментират от СРС.

На некролога пише, че съдията е починал след продължително умствено заболяване. Следва и нелеп текст:

"Ти беше закрилник и приятел на циганите от "Христо Ботев", "Факултето", Захарна фабрика и "Филиповци". Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше… Никога няма да те забравим – тебе и твоето д***! Почивай в мир!". Подписано е "От опечалените".

Това не е първият случай, в който се използва отвратителният прийом да се поставя некролог на жив юрист.

Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на сградата на Висшия съдебен съвет. Имаше подобен случай и с адвокат Ирен Савова.

През 2019 г. пък беше задържан Михаил Стефанов от Стара Загора, който надраска и се опита да скъса некролог на починал следовател, залепен на сградата на закрития Специализиран наказателен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика