Прокуратурата иска постоянен арест за бабата с телефонните измами

OFFNews 15 септември 2017 в 15:18 13417 2

Прокуратурата иска постоянен арест за бабата с телефонните измами

Районната прокуратура във Варна иска постоянен арест за 71-годишната Лиляна А. от Варна, срещу която е повдигнато обвинение за извършени телефонни измами. Съдът първоначално определи парична гаранция за жената от 500 лв. за това, че е извършила 8 телефонни измами за близо 24 000 лева и златни накити.

Деянието, в което е обвинена 71-годишната варненска пенсионерка, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години.

Жената беше задържана на 12 септември 2017 г. на ул. „Тодор Влайков“ във Варна в момент на получаване на сумата от 9225 лева, хвърлени през терасата на пететажна кооперация от заплашвана по телефона възрастна жена. Пред разследващите обвиняемата обяснила, че изпълнява нарежданията на непознат за нея мъж.

Според адвоката на възрастната жена тя е била вербувана за муле от телефонен измамник, с когото никога не се е виждала. По думите на жената измамникът се казва Николай Николов, а справките показват, че той ѝ звънял от карти с предплатени минути от трите мобилни оператора.

"Страхувах се да не ме убият. Аз самата го разбрах, че ако се откажа ще ме убият", каза жената в четвъртък пред журналисти, преди да бъде гледана мярката ѝ за неотклонение в съда. Жената обясни, че не знае колко пари е взела от други пенсионери, но на нея измамникът давал по 300-400 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

2

Стефан

15.09 2017 в 22:15

Назидание на другите като нея.
На оня ще му изпият мозъка по типова схема, там няма нищо ново. А тая трябва да я направят на дреп, и стъпка по стъпка да покажат целия процес, във всички използвани от бабички канали за информация. Така че, явлението да се пресече, преди да е станало масово.

12415

1

senester

15.09 2017 в 15:53

Прокурвата е изключително смешна. Председателя на общинският съвет от ГЕРБ уби човек и не е с постоянна мярка.Тези каква висока степен на обществена опасност съзряха в бабето