Прокуратурата иска кметът на Несебър да бъде остранен от длъжност

OFFNews 03 януари 2020 в 10:32 2270 1

Николай Димитров

Специализираната прокуратура внесе в Специализирания наказателен съд искане за отстраняване от длъжност на кмета на Община Несебър Николай Димитров. Той е обвинен като ръководител на организирана престъпна група за престъпления срещу изборните права на гражданите, съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.

На 23 декември 2019 г. съдът измени мярката за неотклонение на Димитров от „Задържане под стража“ и бе пуснат под гаранция от 50 000 лева. Съдът определи, че не е налице опасност той да се укрие, отпаднала е и опасността да извърши ново престъпление, доколкото са събрани значителен обем доказателства по досъдебното производство. На 27 декември 2019 г. определената на Николай Димитров парична гаранция е внесена и от 2 януари 2020 г. той отново изпълнява функциите на кмет на Община Несебър.

Специализираната прокуратура поиска отстраняването му от длъжност до приключване на досъдебното производство, тъй като в качеството си на кмет той е основен работодател на голям брой фирми и лица в общината и разполага с възможности да повлияе на свидетели.

Николай Димитров беше задържан на 23 октомври, заедно с още четирима души - кандидати за общински съветници. Димитров беше избран за кмет на Несебър още на първи тур, въпреки че се намираше в ареста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови