Прокуратурата иска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

OFFNews 15 септември 2017 в 11:57 12251 2

Прокуратурата иска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева

Прокуратурата поиска 12 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която е обвинена в побой над 4-дневното бебе Никол. В съда текат финалните пледоарии по делото, като се очаква днес да има и присъда. 

Адвокатите на родителите на пострадалото дете не присъстват в съдебната зала, тъй като изпращат по-голямата си дъщеря в първи клас. Защитата обаче поиска да бъде уважен изцяло гражданския иск, който е в размер на 400 хил. лв. 

"Тази жена няма моралното право да бъде сред нас. Няма човек, който да оправдае такова поведение", каза пред съда адвокат Мария Даскалова. 

Прокурорът Николай Христов смята, че делото е изцяло изяснено и доказано. Като вероятна слабост на прокуратурата той посочи квалификацията на престъплението - опит за убийство или умишлено нанасяне на телесна повреда.

По-рано днес пред съда подсъдимата Ковачева каза, че не помни да е удряла бебето. 

Пред съдиите Ковачева обясни, че в деня на инцидента е била на 24-часово дежурство, а преди това била нощна смяна. Била много уморена заради работата и заради това, че не е спала.

Защитата твърди, че жената от записа на охранителните камери не е подсъдимата. Петорна техническа експертиза обаче потвърди автентичността на записите от отделението на болницата. Ако бъде призната за виновна, Емилия Ковачева може да получи доживотна присъда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови