Продължават делата срещу Цветан Цветанов и Филип Златанов

OFFNews 01 април 2014 в 09:16 2742 3

Двама знакови подсъдими ще се срещнат днес в Съдебната палата - бившият вътрешен министър Цветан Цветанов и бившият председател на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси (КПУКИ) Филип Златанов.

По делото срещу Цветанов днес ще бъдат разпитани последните свидетели. Той е обвинен в това, че е забранил подслушването срещу шефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров, като е написал шест пъти "Не" с удивителни под поискани от прокурор и разрешени от съдия специални разузнавателни средства.

По делото Златанов трябва да започнат финалните пледоарии. Вчера той се отказа от разпита на свидетели и вещи лица, а в съдебна зала бяха изчетени показанията им, дадени в досъдебната фаза. Така делото може да приключи и още днес. Златанов е обвинен в това, че е нарушил служебните си задължения, от което е било разколебано доверието на обществото в дейността на комисията като независим орган.

В случай на осъдителна присъда, санкцията предвидена в Наказателния кодекс е затвор до 5 години, лишаване от право да се заема определена длъжност или пробация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!