Приключи заседанието срещу подкупните митничари

ОFFNews 16 декември 2015 в 21:17 3399 1

След продължило повече от 5 часа съдебно заседание Специализираният наказателен съд предстои да се произнесе с решение по искането на прокуратурата за налагане на мярка за неотклонение на обвинените в подкуп митнически служители, които бяха задържани на ГКПП „Капитан Андреево”, съобщи "Фокус".

Привлечени към наказателна отговорност са 14 от общо 33-мата митнически служители. В началото на съдебното заседание държавното обвинение поиска налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо всички обвиняеми.

Защитата поиска по-лека мярка за процесуална принуда. Тя оспори твърдението на прокуратурата, че не е на лице обосновано предположение да са извършили престъплението, в което са обвинени, да се укрият или по друг начин да възпрепятстват реализирането на наказателна отговорност спрямо тях.

Продължителността на съдебното заседание бе обусловена от анализа на голям брой свидетелски показания, веществени доказателства, специални разузнавателни средства и свидетели със защитена самоличност. След съдебните прения, съдът се оттегли на съвещание и предстои да се произнесе с решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!