Президентът свиква кръгла маса за избора на нов главен прокурор

Последна промяна на 12 юни 2019 в 08:55 659 2

Президентът Румен Радев свиква кръгла маса за предстоящия избор на нов главен прокурор.

Държавният глава ще изслуша позициите на неправителствения сектор и на професионалните организации на юристите в България, във връзка с критериите за избор и правомощията на бъдещия обвинител номер едно.

През май Румен Радев обсъди темата с представители на изпълнителната и съдебната власт. Тогава настоящият главен прокурор Сотир Цацаров заяви, че разговорите са подранили, а президентът репликира, че те целят да отговорят на обществените очаквания за прозрачна процедура.

Мандатът на настоящия главен прокурор изтича през януари 2020 година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1909

2

Mayya

12.06 2019 в 18:41

Е, какво да прави по цял ден, когато не е в Москва и не развива щура дейност в защита на Москва. То не, че има полза от тази институция въобще, ама поне да симулира дейност, че заплата получава. То пък що ли и му се връзват, та ходят при него, да ги пита човек.

900

1

опетков

12.06 2019 в 10:17

Пак противоконституционни действия на пРезидента. Не му е работа да се меси в работата на съдебната власт. А защо другите власти дремят? В конституцията ясно е казано какво може да прави по въпроса. Да подпише указ за избрания от съдебните власти главен прокурор. Какви консултации, какви пет лева.