Починалото дете в Пловдив е било бито и преди

По време на процесуалните действия осиновителката нито веднъж не е попитала как е детето ѝ

OFFNews 19 октомври 2022 в 10:19 2126 2

Атанас Илиев

Снимка Скрийншот

Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив

Нови обстоятелства по смъртта на починалото двегодишно дете в Пловдив сочат, че то е било бито и в предишни периоди, съобщи заместник-районният прокурор Атанас Илиев пред Нова телевизия.

По делото е депозирана медицинска експертиза, която очертава три групи телесни повреди – в три различни времеви периода - изразяващи се в хематоми, натъртвания, охлузвания по цялото тяло. Предстои по делото да се произнесе Окръжна прокуратура, както и допълнителна съдебно-медицинска експертиза, говорим за аутопсия, която ще даде много по-детайлен отговор на въпроса за механизма на причиняване на телесната повреда, каза Илиев.

Според експертната справка причината за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма с оток, посочи зам.-районният прокурор на Пловдив.

Той съобщи и подробности от съдебно-психиатричната експертиза на 41-годишната Анка Михайлова. Според документа тя е вменяема и може да участва в съдебния процес.

Другото заключение е, че липсва каквото и да било майчинско чувство. Лично аз имах разговори с разследващия полицай, който е извършил множество действия по разследването с участие на осиновителката - от огледа, зъбната картина, която ѝ правихме, до разпита, който проведохме. Нито веднъж не е попитала как е детето, каза Атанас Илиев и подчерта, че единственото, което я е вълнувало, е било как ще се отнасят с нея в ареста.

По думите на Илиев документацията по дейността на социалната служба по процеса на осиновяване предстои да бъде анализирана. Той посочи, че според нея посещенията в дома на осиновителката са три, а не шест, както беше обявено от служба "Социално подпомагане". Директорът ѝ Надя Танева опроверга твърдението, като каза, че са били извършени още три нерегламентирани проверки, чието цел е била жената да бъде посетена без предизвестие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

20.10 2022 в 00:47

"Директорът ѝ Надя Танева опроверга твърдението, като каза, че са били извършени още три нерегламентирани проверки, чието цел е била жената да бъде посетена без предизвестие."

Нещо, уволнения, наказания, изриване на лемурите от администрацията???
Или нищо??? Просто още една невинна душичка, родена от изрод, осиновена от изрод и наглеждана от платени изроди???

1017

1

IvoIvo

19.10 2022 в 11:42

Ужас просто!