Тежка черепно-мозъчна травма е причина за смъртта на 2-годишното момиченце от Пловдив

OFFNews 18 октомври 2022 в 16:06 1983 0

дете

Снимка pixabay

Вече е ясна причината за смъртта на момиченцето.

Двегодишното дете, което бе прието в кома в пловдивска болница, е починало от тежка черепно-мозъчна травма, съобщиха от Районната прокуратура в града под тепетата. 

Момиченцето бе в тежко състояние в продължение на повече от 20 дни. То бе прието в УМБАЛ "Свети Георги" на 23 септември с множествено травматични увреждания - синини с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб.

За това бе обвинена осиновителката му Анка Михайлова, като обвинението е преквалифицирано в причиняване на смърт по непредпазливост. Наказателният кодекс предвижда за това престъпление до 12 г. затвор.

Проверяват се всички версии за смъртта на детето, но Михайлова остава единствената обвиняема. В началото тя твърдеше, че момиченцето е паднало от леглото. По информация на бТВ има данни, че преди време жената е живяла с мъж. 

Прокуратурата ще ревизира и дейността на социалните служби. Социален работник е посетил дома на осиновителката и детето шест пъти от момента, когато момиченцето започва да живее с Анка. Според прокуратурата внезапни проверки на отдел "Закрила на детето" установили, че за детето са полагани добри грижи. Личният му лекар е потвърдил, че не е установявал травматични увреждания по него. 

Все още не са готови резултатите от съдебно-медицинската експертиза. 

Засега Анка Михайлова не се признава за виновна и отказва да даде обяснения какво се е случило с детето. Няма данни да се е интересувала от състоянието му след постъпването му в болница, съобщава Нова тв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews