Петима са задържани за трафик на проститутки

Жените били набирани доброволно, но после са били малтретирани

OFFNews 14 март 2022 в 15:10 1830 0

Петима души са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група за трафик на проститутки, съобщиха от Специализираната прокуратура.

От февруари 2019 г. до задържането им на 12 март 2022 г. групата е набирала и склонявала към развратни действия жени на територията на София.

Доказателствата сочат, че жертвите на сексуална експлоатация са били охранявани от участници в групата и транспортирани на адреси в столицата. Сексуални услуги са били предоставяни и в три апартамента в София, наети от ръководителя на групата Л.В. Месечният наем на най-големия от жилищата е бил 5000 лв.

Жените били набирани доброволно, но впоследствие били лишени от възможността да се откажат - били заплашвани, малтретирани и принуждавани да проституират. Техни снимки с ценови тарифи и мобилни телефони за връзка били периодично публикувани в обяви в интернет от ръководителя на групата.

Четирима от обвинените са осъждани за различни престъпления - грабеж, нанасяне на телесни повреди, лъжесвидетелстване, но двама от тях са били реабилитирани. Привлеченият като ръководител на групата Л.В. е осъждан за участие в ОПГ за трафик на хора. При задържането му у него е намерено и неголямо количество марихуана.

С постановления на наблюдаващия прокурор на петимата обвинени е наложено задържане за срок до 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews