Отхвърлиха имотните претенции на мюфтийството

OFFNews Последна промяна на 14 май 2015 в 15:02 3573 2

Софийският апелативен съд (САС) отхвърли претенциите на мюфтийството към някои български имоти. 

"С решение на Софийски апелативен съд са отхвърлени изцяло претенциите на Мюсюлманското вероизповедание към българското културно и историческо наследство. Слава Богу! Печели Кюстендил, печели България! Поздравявам всички, които обичат родината ни!", е написал във социалната мрежа кметът на община Кюстендил Петър Паунов. 

Припомняме, че проблемите около няколко отомански архитектурни паметници в България се появиха още през 2013 г.  Тогава турският вицепремиер Бекир Боздаг по време на своя визита у нас разгледа внимателно архитектурните паметници от отоманската ера, подробно се запозна с правния статут върху собствеността им и изрази желанието на турската страна да се заеме с тяхното реставриране.

Последваха редица протести в защита на културно-историческити паметници. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.05 2015 в 15:51

ББ до ДП,

Така е било само в началото на робството, последните 100 г. преди освобождението е възрождението на БГ. Построени са редица нови черкви, старите са ремонтирани, възстановявани са тези, които са рушени преди това и т.н.
Що се касае до темата, адмирации към българския съд.

14.05 2015 в 15:11

4600 джамии има тук. Това не е никакво културно наследство, а заета територия в центрове на градове села и т.н.. През тези 500 години нашата култура не се е резвила, даже напротив - станали сме алчна, егоистична измет. Към джамиите трябва да се отнасяме както поробилите ни се отнесоха към църквите ни изравнявайки ги със земята! Ислямът възпитава хората в лъжа, измама и убийства. Това не трябва да се търпи! Дайте им по един килим да бършат пода и нека се кланят на който щат.