Освободиха от ареста мъжа, който наръга младеж в тролей 7

OFFNews 30 май 2018 в 09:44 5105 0

TrafficNews

Сфийският апелативен съд (САС) е освободил под домашен арест Георги Георгиев, който преди две седмици намушка с нож 18-годишния Борислав Великов, съобщава news.lex.bg. Инцидентът стана в тролей №7 на спирката на ул. „Опълченска“ в София. Според първоначално изнесените данни Великов направил забележка на група деца, които плюели семки в тролея, Георгиев се застъпил за тях, след което се спречкал с младежа и го намушкал. Момчето беше откарано в болница и оперирано веднага и няма опасност за живота му.

33-годишният Георгиев беше задържан, а в него бяха открити метадон и амфетамини. Стана ясно още, че е бил осъждан три пъти.

Първоначално Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста по обвинението в опит за убийство по хулигански подбуди, но Апелативният съд е отменил определението з аргументите, че няма достатъчно доказателства по обвинението. Според апелативните съдии по делото има данни само за нанесена телесна повреда, но не и за опит за убийство.

Съдът е приел, че пострадалият Великов без причина и без да е бил предизвикан, е нанесъл удари в гърба на Георгиев и го нарекъл „циганин“, съобщава Нова тв. След това пък обвиняемият започнал да вика и да пита, защо го удря и обижда, при което се стигнало и до схватката, завършила с намушкване.

По делото не са постъпили и медицински документи за диагнозата на Великов, включително и данни за престоя и лечението му в „Пирогов“.

Според САС, втората по тежест мярка за неотклонение е достатъчна, за да не извърши Георгиев престъпление, като такава опасност съдът отчете само заради зависимостта му от наркотици, но не и заради предишни осъждания, за които той е реабилитиран отдавна.

„Искам да видя майка си жива още един път“, каза в последна си дума обвиняемият, а адвокатът му обясни, че той се грижи за болната си майка.

От своя страна пострадалият Великов заяви, че не е наричал нападателя си "циганин".

"Не се чувствам много добре, постоянно ме боли като си взимам въздух. Трябва много търпение и грижи", заяви той в ефира на Нова телевизия.

"Решението на съда не е нормално. Той в себе си носи хладно оръжие, излиза с мисълта, че трябва да го използва. Той е обикновен наркоман", коментира пред медии Великов.

"Не е справедливо решението. Не може да се освобождава човек, който е направил опит за убийство и да се сваля обвинението от предумишлено убийство", добави треньорът му.

"Не е вярно, че съм му казал, че е циганин. Направих нормална забележка към децата. След като ме наръга, осъзна, че е направил грешка и започна да блъска по вратите на тролея, за да излезе", разказа за инцидента намушканият Великов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!