Оставиха в ареста групата от "Филиповци"

OFFNews 16 май 2016 в 11:06 2372 0

Специализираният наказателен съд уважи искането на Специализирана прокуратура и наложи мярка за неотклонение на „Задържане под стража“ на петима от участниците в групата от столичния кв. „Филиповци“, създадена с цел лихварство, рекет, укриване на нелегални мигранти и каналджийство. 

Сред задържаните лица е ръководителят на групата Януш Йорданов. На останалите двама от 7-членната ОПГ на 13 май 2016 г. прокуратурата наложи парични гаранции. На участниците в престъпното сдружение са повдигнати обвинения. 

Групата бе неутрализирана на 12 май 2016 г. при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура. В хода на специализираната операция са разпитани над 30 свидетели, 12 от които пред съдия от СпНС. Направени са разпознавания на обвиняемите. При извършените претърсвания на девет адреса, обитавани и използвани от участници престъпното сдружение, са намерени и иззети множество веществени доказателства – документи (записи на заповеди, нотариални актове, договори за заеми, списъци на лица и др.), банкови и лични карти на длъжници, заложени автомобили, противозаконно отнет лек автомобил, 15 хил. лева и 15 хил. евро, граната и незаконно притежаван пистолет.

В къща, собственост на ръководителя на групата Януш Йорданов, бяха установени и 30 незаконно пребиваващи в страната мигранти. Лицата са предадени по компетентност на сектор „Миграция“ към СДВР. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков