Основният свидетел за убийството в Борисовата градина отказа да дава показания

OFFNews Последна промяна на 18 май 2018 в 11:26 11279 1

Основният свидетел за убийството в Борисовата градина отказа да дава показания

Основният свидетел по делото за убийството на ученика Георги Игнатов в Борисовата градина отказа да свидетелства. Братът на подсъдимия Йоан Матев - Марсел, който първоначално отведе разследващите до оръжието на престъплението, сега се възползва от правото си да не дава показания, съобщава БНТ. 

16-годишният Георги Игнатов от Търговско-банковата гимназия в София беше намерен на 2 юни 2015 г. в безпомощно състояние с прободна рана в Борисовата градина.

Марсел е ключов свидетел по делото, тъй като според разследващите именно на него Йоан е разказал за убийството.

Процесът срещу Йоан Матев започна по същество през април. През ноември 2017 прокуратурата внесе обвинителния акт срещу Йоан Матев за извършено от него убийство по особено мъчителен за убития начин.

Йоан Матев е предаден на съд за това, че на 2 юни 2015 г. в 11.43 ч. в Борисовата градина в София, като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено е умъртвил непълнолетния Георги като му нанесъл един удар с нож. В резултат на това били засегнати жизнено важни органи и настъпила масивна кръвозагуба, довела до смъртта на пострадалия.

Оръжието на престъплението е намерено в близост до местопроизшествието. Матев избягал и изцяло променил външния си вид, навиците си и социалните си контакти.

При предишното си заседание през април съдът разпита приятелката на Георги - Лора, която разказа пред магистратите детайли около смъртта на убития младеж. По думите й, след нападението съученичка на Йоан Матев е изпратила бележка с информация, в която се описва как в деня на убийството обвиняемият е закъснял за училище, преоблякъл се, а след това по настояване на директорката, бил принуден да си извади извинителна бележка, въпреки че нямало такава практика в училището.

Родителите на убития Георги Игнатов настояват за кръвнина в размер на 400 хиляди лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X