Осиновителката на детето в кома остава в ареста за постоянно

OFFNews 06 октомври 2022 в 18:51 2020 1

Михайлова

Снимка бТВ

Анка Михайлова

Пловдивският окръжен съд остави в ареста Анка Михайлова, обвинена в причиняване на тежка телесна повреда в условията на домашно насилие на малолетната си дъщеря на 1 г. и 10 месеца. Магистратите потвърдиха определението на Районния съд в Пловдив, с което спрямо нея е взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи БТА.

Жената, която е осиновителка на детето, бе арестувана на 24 септември, след като лекари от УМБАЛ "Св. Георги" в областния град сигнализират в полицията, че при тях е постъпило дете, за което има съмнение за домашно насилие. То е било в безсъзнание, с множество травми с различна давност, следи от ухапвания, черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб. Към момента няма подобрение на състоянието му.

Пловдивският окръжен съд сподели извода на първоинстанционния съд, че от събраните доказателства може да се направи обосновано предположение, че Михайлова е причинила тежките телесни повреди на детето. Според магистратите има реална опасност да извърши друго престъпление при мярка, различна от задържане под стража.

Съдът намери още, че е налице и реална опасност от укриване, тъй като от данните по делото става известно, че жената, която е от Пловдив, контактува с лица извън страната и може да се възползва от това.

За това престъпление се предвижда наказание "лишаване от свобода" от три до 15 г. затвор. Определението на Окръжния съд в Пловдив е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков