Осиновителката на детето в кома не пускала никого в жилището

OFFNews 28 септември 2022 в 09:50 3312 2

Атанас Илиев

Снимка ПРБ/Архив

Зам.-районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев

"Събрали сме доказателства за един антисоциален човек, който не е допускал никой в това жилище", заяви пред Нова ТВ говорителят и зам.-районен прокурор на Пловдив Атанас Илиев за осиновителката на 1,9-годишното момиченце в кома. 

41-годишната жена е задържана и е с повдигнато обвинение за причиняване на тежка телесна повреда, след като в петък медици от УМБАЛ "Св. Георги" подали сигнал за прието дете в тежко състояние.

Момиченцето е с черепно-мозъчна травма, разкъсване на бял дроб и други травми. Установени са синини с различна давност и следи от ухапвания, казаха на брифинг от прокуратурата в четвъртък. Илиев обясни, от прокуратурата са се свързали с медиците, които се грижат за детето тази сутрин, като то остава в критично състояние. 

Разпитан е четвърти медик, офталмолог, който е прегледал първоначално детето. "За пореден път има свидетелско показание, че подобни травматични увреждания са малко вероятно да станат от падане от маса или легло", каза прокурор Атанас Илиев.

Във вторник за взети зъбни отпечатъци от майката. Наложени са на детето и е установено, че с ухапванията по тялото му са от нея. Хапано е по скулата, рамото, краката и ръцете.

Няма доказателство, че в жилището е имало друг човек.  Очаква се днес да стане ясен и резултатът от психиатричната експертиза назначена на жената. 

Разказите на осиновителката, че детето е паднало, а тя го е хапала, за да го събуди, са пред лекарите и полицаите – т.е. извънпроцесуални, а след като е задържана и са й повдигнати обвинения, отказва да даде показания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5489

2

Интересно защо имам 18 нехаресвания на коментара си? 18 или 28 под всеки. Странно, значи 10 трола не са на работа днес?!?

-5489

1

Ужас